HOE WERK IK

Eerste consult:
Bij het eerste consult graag het ingevulde intake formulier en de medicatie (als je dit gebruikt) mee nemen.  Wij spreken dan het klachtenbeeld door en vervolgens ga ik de spiertest met behulp van testbuisjes (ook wel gebruikt bij electro-acupunctuur) doen, om de aard en oorzaak van de disbalans te achterhalen. Hierbij kunt u gewoon blijven zitten in een relaxstoel. Nadien volgt aan de hand van mijn bevindingen een advies.

Wat houdt een spiertest in:
Zodra er iets in je lichaam gebeurt, ontstaat er een reactie. Dit merk je echter niet altijd. Wanneer er iets gebeurt dat niet goed is voor het lichaam, ontstaat er een stressreactie. Dit heeft effect op de spierspanning. Een veranderende spierspanning heeft altijd invloed op je energiepeil, of er nu een fysieke of psychische aanleiding is. Het energielichaam raakt verstoord, waardoor klachten kunnen optreden. Tijdens de spiertest meet ik wat de veranderende spierspanning veroorzaakt om zo de herkomst van de klacht te herleiden.

Het resultaat van deze test kan handvatten geven, waardoor je weer stappen in de goede richting kunt maken. Zodat je balans in meer of mindere mate hersteld kan worden en je meer kwaliteit van leven kan krijgen/ervaren.

Vervolg consult:
Een vervolg consult is afhankelijk van het verkregen resultaat uit de spiertest. Meestal zal dit na ongeveer drie maanden zijn. Maar als het nodig is zal dit ook na één week kunnen zijn.
Het kan ook zijn dat ik je alleen adviserend van dienst kan zijn, denk bv. aan aanpassing van leefregels of voeding.
Mocht het nodig zijn dan verwijs ik je door naar een huisarts of een therapeut.

Behandeling:
Wanneer het klachtenbeeld in kaart is gebracht, volgt hierop een advies. Wat kan bestaan uit ondersteuning van natuurlijke methodes en middelen.
Je kunt hierbij denken aan: aanpassingen in de voeding, verandering van het voedingspatroon en/of de leefregels, homeopathische middelen, bloesemremedies, stenen, kruiden of supplementen.
Het is de bedoeling dat het zelf herstellend vermogen van je lichaam, door het opvolgen van dit advies, weer in voldoende mate geactiveerd wordt en je immuunsysteem weer beter in balans komt. Mocht het nodig zijn om inzicht te krijgen in onbewuste (energetische) blokkades en pijnstukken of HSP (hooggevoelig persoon) problematiek, dan kan ik je daar tevens in begeleiden.

Een indruk van mijn werkwijze in de praktijk:
https://www.youtube.com/watch?v=g0pUxvvoiZs&feature=youtu.be