EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Richtje Doeven-Terpstra (1965). Sinds 2007 woon ik met mijn man en twee dochters in het Overijsselse IJsselham.16Na de geboorte van onze dochters kreeg ik gezondheidsproblemen. Na onderzoeken en behandeling binnen de reguliere zorg bleken uiteindelijk de uitslagen goed. Maar bij mij rees de vraag: Waarom voel ik me dan toch niet fit?

In 2002 heb ik een afspraak gemaakt bij een natuurgeneeskundig therapeut, daar werden de oorzaken van mijn klachten zichtbaar gemaakt. Door de inzet van natuurlijke middelen en methodes is mijn gezondheid enorm verbeterd en heb ik een sprong kunnen maken in mijn persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor is de warme belangstelling voor de natuurgeneeskunde ontstaan en al snel voelde ik de behoefte om  hier zelf wat mee te doen.

Naast mijn werk als verpleegkundige in de pre- en post operatieve zorg volgde ik de opleiding Natuurgeneeskundig Kinesiologisch Therapeut (Totaal Balans), Voedingscoach / Orthomoleculair Therapeut, Mediumschap/Transhealing (Holistisch coach), Voetreflexologie en meerdere cursussen.

Ik ben ervan overtuigd dat de gezondheidszorg breder kan zijn en dat ik met al deze natuurgeneeskundige onderdelen een waardevolle aanvulling kan geven aan het geheel.

Wat ik beoog in mijn landelijk gelegen praktijk, ligt verscholen in mijn naam RICHTJE. In het Fries betekent mijn naam ‘richting geven’. Als therapeut kijk ik vanuit meerdere richtingen naar het klachtenbeeld van iemand. Het testresultaat kan handvatten geven, waardoor je weer stappen in de goede richting kunt maken. Zodat je balans hersteld kan worden en je meer kwaliteit van leven kan krijgen/ervaren.